Tilan historia

Tammiston päärakennuksen on rakennuttanut 1916 Atte Frank, silloisen Naantalin kylpylän johtaja sekä kuuluisan kauppiassuvun jälkeläinen. Ilmeisesti hänen ajatuksenaan oli tehdä Tammistosta kylpylään kuuluva pensionaatti. Tästä ei ole varmaa tietoa, mutta talon pohjapiirrustus antaisi siihen viitteitä . Mansardikattoineen tila on puhdaslinjainen kartanorakennus vuosisadan vaihteesta. Kartanohistoriaa tilalla ei kuitenkaan ole vaan Uuno Nieminen osti talon puolivalmiina  kaksikymmenluvun vaihteessa. Tällöin Uunon vaimon Lyylin mukana tilaan liittyi myös peltoa Raision Ihalassa sijaitsevalta Siirin tilalta. Tästä alkoi Tammiston lähes 60-vuotinen taival viljelysmaatilana. 80-luvun puolivälissä jatkajaa ei enää viljelystoimille löytynyt ja  25 ha peltoa vuokrattiin ulkopuolelle. Vuonna 2016 pellot palautuivat perhepiiriin kun nykyisen emännän puoliso otti maat vuokralle hevosheinän viljelyä varten.

Uuno ja Lyyli Nieminen perheineen. Uunon vieressä Antti Nieminen, tilan seuraava isäntä. Nykyinen emäntä on Antin tytär.

Majoitusta jo yli 30 vuotta

Miniäksi taloon tullut Pirkko Vaissi ( ent. Nieminen). aloitti majoitustoiminnan tilalla  jo 1990-luvulla. Hän oli yksi pioneereista Turun alueella aamiaismajoitustoiminnassa. Muutama vuosi tämän jälkeen Muumimaailma avattiin Naantaliin Kailon saareen ja majoituksen tarve nousi räjähdysmaisesti kasvuun. Yhä tänäkin päivänä Tammisto on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Tänä päivänä vuodepaikkoja tilalla on noin kolmekymmentä.

Moderni emäntä

Talon nykyinen emäntä, tilan kolmas polvi palasi juurilleen vuonna 2008 . Ammatiltaan Anu Vaissi-Harismaa on ala carte-kokki, myöhemmin hän kouluttautui myös hotelli-ravintola-ja suurtalousalan esimieheksi. Anu asui 17 vuotta Helsingissä ja muutamaan otteeseen myös maailmalla  ja työskenteli Helsingin fine dining-ravintoloissa ennen kuin asettui takaisin lapsuudenmaisemiinsa.